Inspiratie

Voorbeelden van derdejaarsassessmentproducties

Jasper Spanjaart maakte onder andere een productie over Johnny Manziel.
In een stripverhaal vertelt hij over het leven van de American Football speler die niet met de plotselinge rijkdom en beroemdheid om kon gaan.

Neef en nicht vrijt allicht, het is een oud-Hollands gezegde. Tegenwoordig is dat ‘vrijen’ niet meer zo ‘allicht’: neef- nichthuwelijken zijn in Nederland sinds 2015 in beginsel verboden. Maar waarom dit verbod? Zijn er zoveel neef- nichthuwelijken in Nederland? Of zijn vooral de medische risico’s voor kinderen uit neef- nichthuwelijken groot? Ruben de Theije maakt er zijn Vrije Ruimte-productie over.
Een scrollie gemaakt met Storybuilder.

https://storybuilder.jumpstart.ge/ka/neef-nichthuwelijken-een-verboden-liefde-in-nederland

Thijs van den Houdt maakte een reportage in Virtual Reality van het minitopia van een stel. Hij monteerde daar ook teksten in die je kunt lezen als je je muis over het scherm beweegt om de omgeving in 360 graden te zien.

Sven de Laet zocht uit hoe het zit met motortjes in racefietsen. Oftewel mechanische doping.
Een Thinglink met allerlei ingrediënten.

Marlie van Uden maakte een uitgebreide longread met infographics en een tijdlijn over diversiteit in de mode-industrie.

Anouk Slot maakte ook een uitgebreide productie over de filterbubbel. Ze maakte daarvoor helemaal zelf de infographics in Adobe Illustrator. De productie is journalistiek gezien uitgebreid, maar ook erg groot – het is bijna een onderzoeksverslag. Voor een specifiek medium zou het ingekort kunnen worden.

Bram Steijns maakte gebruik van een grote dataset over duurzaamheid voor zijn productie. Hij maakte gebruik van datajournalistieke tools om cijfers te visualiseren en ontwierp ook zelf een infographic in Adobe Illustrator.

Gerelateerde artikelen

Translate »