Animatie

Biteable, super eenvoudige animated infographics

Nadat ik begonnen was met de tool Biteable kwam ik al snel tot het inzicht dat dit niet de perfecte tool is om een biografie te maken.

Bij Biteable kun je weinig tekst toevoegen. De tekst mag maximaal 50 karakters zijn. Om een verhaal te vertellen met deze tool zul je veel gebruik moeten maken van afbeeldingen, daarnaast moet je tekst kort en slechts als ondersteuning dienen. Een biografie via Biteable is niet eenvoudig te realiseren. Door de kleine tekstvakken en het vooropgezette format, zijn er weinig mogelijkheden omtrent aanpassingen. Omdat het een vooropgezet format is, werkt het programma erg gebruiksvriendelijk. De mogelijkheden zijn misschien beperkt, maar je kunt snel aan de gang met het maken van een visualisatie.

Zelfs ‘kleine citaten’ zijn te groot voor het aantal karakters.

Als de video af is, moet hij nog verwerkt worden en opgestuurd worden naar jouw e-mailadres. Dit is nogal tijdrovend. Voor elke slide moet je rekenen op 1 minuut verwerktijd. Een Biteable van twintig slides duurt dus minimaal twintig minuten om te verwerken. Dit is niet erg mits je de tijd hebt. Persoonlijk vind ik het te lang wachten om het resultaat te zien. Daarom zou ik er niet snel voor kiezen deze tool te gebruiken.

Embedden

Het is niet mogelijk om Biteable te embedden. Het eindresultaat ontvang je via e-mail en vanuit daar kun je jouw video downloaden. Als je deze video gedownload hebt kun je hem gebruiken op je website of blog.

Verdienmodel

Om Biteable te gebruiken heb je een account nodig van Google. Om te beginnen met deze tool is het gratis, maar in het eindresultaat staat een watermerk. Om dit watermerk te verwijderen moet je natuurlijk betalen. De kosten zijn 99 dollar per jaar. Bovendien kun je dit alleen betalen via Visa, Mastercard of American Express.

Translate »