Data ordenen/converteren

Easy! Datavisualiseren met de Data Gif Maker van Google

Supersnel en makkelijk data visualiseren? Dat kan nu met de Data Gif Maker van Google. De online tool is makkelijk in gebruik en levert simpele en duidelijke datavisualisaties op.

De tool komt  voor uit de Google News Lab. Via Google Trends kun je op zoek naar data die je vervolgens verwerkt in de Data Gif Maker.

Google Trends
Met Google Trends kun je van onderwerpen zien hoe vaak er op is gezocht in een bepaalde periode. Hier kun je ook aangeven in welk land er gezocht moet zijn, maar dit kan ook wereldwijd zijn. Dit doe je voor twee onderwerpen. Google Trends vergelijkt deze informatie met elkaar.

 

Data Gif Maker
De informatie van uit Google Trends kun je vervolgens een op een kopiëren in de gifmaker. Deze maakt er een simpele gif van. De gif kun je vervolgens downloaden en in je eigen productie zetten.

De Data Gif Maker laat een duidelijke verdeling zien van de aandacht naar onderwerpen uit Google Trends. Natuurlijk kun je er ook je eigen draai aan geven door eigen gevonden data in de gifmaker toe te voegen. De tool werkt ook zonder de informatie van Google Trends.

 

Gerelateerde artikelen

Translate »