Complexe infographics

Knoema

Knoema is een tool waarmee je data kunt visualiseren. Knoema is handig, omdat je data kunt uploaden, maar ook kunt putten uit de gigantische databibliotheek die Knoema beschikbaar stelt. Als je een dataset geüpload of gekozen hebt, moet je aangeven welke data welke delen van de infographic gaan vormen. Als je met Knoema een kaart maakt, wil Knoema bijvoorbeeld weten welke locatiedata je wilt gaan gebruiken. Je kunt in dat geval bijvoorbeeld een kolom met landennamen selecteren. Wat handig is, is dat Knoema zelf direct aangeeft welke kolommen geschikt zijn om deze informatie te verstrekken. Zo kun je bijvoorbeeld niet per ongeluk een kolom met gemiddelde leeftijden selecteren als je eigenlijk locatiegegevens had moeten pakken.

Wat leuk is, is dat Knoema tot op zekere hoogte interactief is. De dataset die achter de infographic ligt, blijft namelijk voor het publiek beschikbaar. Als een lezer met zijn muis over een onderdeel van de infographic heen gaat, ziet hij welke data er voor dat stukje van de infographic nog meer beschikbaar is.

Helaas waren er op het moment waarop dit bericht geschreven werd geen embedcodes voor de infographics van Knoema beschikbaar. Dus functie bestaat wel, maar is tijdelijk niet beschikbaar. Hoe embedden met Knoema werkt, lees je hier.

Translate »