Eenvoudige Infographics

Simpele infographics met Infogr.am

Heb je data die je graag op een leuke manier wil verwerken? Dat kan met Infogr.am ! 
Infogr.am is een simpele tool waarmee je makkelijk en snel data kunt verwerken tot grafieken, infographics of kaarten. Zo wordt jouw data overzichtelijk en mooi weergegeven. 

Hoe werkt Infogr.am? 
Met Infogr.am kun je gratis een account maken en direct aan de slag. Als je inlogt kom je in je libary terecht. Je kiest daar of je wil beginnen met een design van je toekomstige datavisualisatie of met de data die je hebt. De keuze aan designs is groot. Als je er eenmaal een hebt gekozen, zit je daar niet aan vast. Je kunt later nog van design wisselen. Ook kun je de kleuren in de designs aanpassen en je creatie helemaal naar wens maken.

Daarbij kun je later nog bijvoorbeeld tekst, timers, foto’s en video’s toevoegen. Op die manier wordt het meer een infographic, je kunt het natuurlijk ook gewoon bij een grafiek laten.

Data
Data importeren in Infogr.am kan op verschillede manieren, onder andere met Google Drive Spreadsheet, Onedrive en Dropbox. Maar je kunt ook gewoon een .xls, .xlsx of een .csv bestand uploaden.
Data invoegen in Infogr.am zelf kan ook als je op het datagedeelte van de infographic klikt en dan aan de rechterkant klikt op edit data. Je kunt de data die al in het voorbeeld staat dan aanpassen naar en aanvullen met je eigen data.

Embedden
De infographics en grafieken kun je vervolgens embedden door rechtsbovenin op sharen te klikken. De embedcode die je vervolgens krijgt, zet je in het text gedeelte bij WordPress en direct staat de Infogr.am op je eigen website. Ook kun je je visualisatie downloaden in JPG/PNG of in PDF.

 

Infogr.am heeft ook een betaalde versie, maar met de gratis versie kun je al mooie, overzichtelijke visualisaties maken.

Gerelateerde artikelen

Translate »