Kaarten Tijdlijnen

Timescape

We hebben eindelijke een goede tool gevonden waarmee je een kaart en tijdlijn op een mooie, professionele manier met elkaar kunt combineren!

Met Timescape kun je aan de linkerkant van het scherm (in de balk) evenementen toevoegen. Je kunt die evenementen een locatie en een datum meegeven. Dit is echter niet verplicht. Als je een evenement een locatie meegeeft, verschijnt het evenement op de juiste plek op de wereldbol aan de rechterkant van het scherm. Doe je dit niet? Dan komt het evenement alleen in de tijdlijn aan de linkerkant te staan.

De punten die je op de aardbol toevoegt, zijn interactief. Als de lezer op een punt klikt, krijgt hij een pop up te zien met daarin de teksten en/of afbeeldingen die je aan dat punt hebt toegevoegd. Ook de tijdlijn is interactief. Als een lezer op een punt in de tijdlijn klikt, draait de aardbol naar de bijpassende locatie en laat automatisch de pop up zien.

Helaas kan een Timescape op dit moment nog niet gemakkelijk gedeeld worden en zijn er nog geen embedcodes beschikbaar. Je moet een Timescape daarom handmatig embedden met deze code. Ook kun je lezers gewoon met een linkje doorsturen naar de door jou gemaakte Timescape.

Enthousiast? Bekijk hier een mooi voorbeeld van een Timescape!

Translate »